zondag 6 februari 2011

Vegetarische lasagne

Boodschappenlijstje :

1 Grote courgette
2 Rode paprika's
200 gr Hüttenkäse
150 gr Groene lasagnevellen (spinazie)
3 Eieren
200 gr Geraspte jong belegen kaas
Versgemalen zout en peper
3 el olijfolie
1/2 bosje basilicum
1 ovenschaal
aluminiumfolie

Bereiding : 

  • Verwarm de oven voor op 200 ⁰C
  • Snij de courgette in plakken van 1/2 cm en de paprika's in dunne repen.
  • Vermeng de Hüttenkäse, eieren, kaas met het zout en peper (naar smaak) in een blender als een romige saus.
  • Bak de courgette in 2 eetlepels olie circa 3 minuten op hoog vuur.
  • Haal de courgette uit de pan.
  • Voeg 1 eetlepel olie toe en bak de paprika circa 2 minuten op hoog vuur.
  • Leg 6 lasagnevellen in een ingevette ovenschaal.
  • Leg daar dakpansgewijs een eerste laag courgette op.
  • Schenk hier 1/3 van het ei-kaasmengsel op en 6 blaadjes basilicum.
  • Dan achtereenvolgens 6 lasagnebladen en de helft van de paprika.
  • Schenk weer 1/3 van het ei-kaasmengsel op en 6 blaadjes basilicum.
  • Leg hierna er weer 6 lasagnevellen op.
  • Eindig met een laag courgette en schenk daar het resterende ei-kaasmengsel op.
  • Garneer met de resterende paprika's.
  • Zet de ovenschaal, afgedekt met aluminiumfolie, 20-25 minuten in de oven.
  • Verwijder de folie 5 minuten voor afloop.
  • Garneer met basilicum.